Επίσκεψη της ευρωβουλευτή & εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ Μαρίας Σπυράκη στο 3rd Fur Shopping Festival

Ειδησεις

Ο εξωστρεφής και πάρα πολύ πετυχημένος κλάδος της γούνας, μπορεί ν’ ανοίξει αγορές, μπορεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερο εισόδημα στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο θέσεις εργασίας. Αρκεί να έχει τη στήριξη της πολιτείας και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία», δήλωσε η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη η οποία επισκέφθηκε το απόγευμα το 3rd Fur Shopping Festival.

Συνοδευόμενη από τη βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Καστοριάς Στεργ. Αδάμ και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» Γιάννη Κορεντσίδη, περιηγήθηκε στα περίπτερα και συνομίλησε με εκθέτες.

Χαρακτήρισε προβληματικό το ότι η γούνα επιβαρύνεται με δυο φόρους και με τον ΦΠΑ και με τον φόρο πολυτελείας και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχει ιδιαίτερη σημασία η ελληνική γούνα να μην ανταγωνίζεται σε δυσμενείς συνθήκες τόσο στην υπόλοιπη Ε.Ε., όσο και στις τρίτες χώρες. Είναι από τα πράγματα που οπωσδήποτε μπορούμε να βρούμε στην προοπτική της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ότι οι οικολογικές οργανώσεις κερδίζουν μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο ανέφερε: «Δεν είδα οι οικολογικές οργανώσεις να κερδίζουν καμιά μάχη στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι εντυπώσεις είναι διαφορετικό πράγμα από την ουσία και η ουσία είναι ότι τα ευρωπαϊκά προϊόντα χρειάζονται υποστήριξη, χρειάζονται άνοιγμα στις διεθνείς αγορές, η αγορά της Κίνας είναι μία από αυτές και χρειάζεται να μη δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό από το λεγόμενο dumping, από τη συσσώρευση δηλαδή ομοειδών με χαμηλότερες τιμές. Είναι άλλο πράγμα το ποιος φωνάζει περισσότερο και άλλο πράγμα το τι σημαίνει στην πράξη. Στην πράξη, χρειαζόμαστε περισσότερες ανοιχτές αγορές».

Ε.Ψ.

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *